Portal de Transparència

AJUNTAMENT SANTA EULÀRIA DES RIU

Bústia de denúncies

Voleu comunicar una mala praxi a l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu i aportar documentació?

Utilitzant aquesta aplicació es garanteix la confidencialitat i estudiarem la comunicació per millorar la integritat del sector públic.

Utilitzant aquesta aplicació es garanteix la confidencialitat i estudiarem la comunicació per millorar la integritat del sector públic.

Accés a Bústia de denúncies

Aquesta aplicació és el canal d’admissió prioritari de les comunicacions del canal, ja que és l’únic que garanteix la confidencialitat i permet l’anonimat de les comunicacions durant tot el procés.

Correu postal

Telèfon

Reunió presencial confidencial

Bústia de denúncies és un canal segur implantat per donar compliment a la Llei 2/2023, del 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció neix de la conveniència d’oferir un espai que permeti tenir coneixement de qualsevol acció o omissió contrària als principis de bon govern, com una manera de reforçar la gestió pública. Inclou mecanismes per garantir la confidencialitat de totes les informacions i ofereix un espai de comunicació segur que permet l’anonimat per mantenir el contacte amb l’òrgan gestor i saber-ne l’estat de tramitació. Es tracta d’un mitjà de prevenció i de resolució de conflictes que preserva la identitat de la persona que fa la comunicació i també incorpora eines per garantir els drets de les persones a les quals s’atribueix una conducta que no s’ajusta a les regles ètiques.

  1. Fomentar i millorar el bon govern i les bones pràctiques a la gestió pública.
  2. Afavorir que es compleixin els principis o les regles ètiques i de bon govern.
  3. Promoure la col·laboració entre lAdministració local i les persones per cultivar els valors ètics en la gestió pública a través de la participació.

Les comunicacions han d’anar acompanyades de la documentació disponible sobre la situació que es comunica i que aquesta tingui transcendència per a la integritat del sector públic local. No s’admetran les comunicacions que no tinguin fonament o siguin notòriament falses.

L´abast d´aquesta eina comprèn al´Ajuntament de Santa Eulària des Riu.

Un cop presentada la comunicació i admesa a tràmit es procedirà a comprovar els fets. Podeu verificar l’estat de la comunicació a través de l’aplicació. Per això l’eina us atorgarà un codi que us permetrà accedir a l’estat de la tramitació i comunicar-vos amb l’administració. Per accedir a les comunicacions emeses per l’entitat tramitadora heu d’utilitzar aquest mateix codi. No es rebran comunicacions per altres vies per salvaguardar-ne l’anonimat.

La bústia garanteix en tot moment la confidencialitat de les comunicacions i la identitat del comunicador. Les persones poden facilitar les seves dades identificatives i de contacte o, si ho prefereixen, també poden fer la comunicació de manera anònima.

Té dues opcions per fer la comunicació de forma anònima:

– Utilitzant el navegador però sense facilitar les dades identificatives i de contacte. En aquest cas, queda rastre de l’adreça IP des de la qual es realitza la comunicació.

– Garantint plenament l’anonimat de la comunicació a l’entorn digital (també de l’adreça IP, que pot identificar qui navega per internet), utilitzant una xarxa d’anonimització. L’eina més utilitzada és la xarxa TOR.Com qualsevol altre navegador, per fer ús de l’eina TOR, cal descarregar el navegador des de la pàgina de descàrrega. En aquest enllaç,

podeu veure un vídeo tutorial sobre com descarregar el navegador TOR.


L’anàlisi de les eines utilitzades per altres entitats dedicades a la denúncia ciutadana i de les aportacions dels experts en aquests temes, aconsellen facilitar aquesta opció d’anonimat per preservar la integritat de qui comunica, sovint en situació de vulnerabilitat.

Per què s'ha creat aquest canal de participació i de col·laboració?

Per enfortir la integritat del sector públic

El canal neix amb l'objectiu d'afavorir el compliment dels principis o regles ètiques i de bon govern i administració.

Com a mitjà de prevenció de conflictes

Es tracta d'un canal segur i bidireccional que promou la col·laboració entre l'Administració i les persones per cultivar els valors ètics a la gestió pública a través de la participació.

Per enfortir la integritat del sector públic

La persona que fa la comunicació té dret a la protecció eficaç de la seva identitat i integritat i la garantia de l'anonimat a l'entorn digital si opta per fer la comunicació de manera anònima.